top of page

Digitale privacy

Ik ben verslaafd aan mijn GSM. Dat geef ik toe. Hij gaat waar ik ga. Zonder hem voel ik me ietwat verloren en ontzettend naakt.


Ik doe quasi alles op mijn kleine vriend. Winkelen, dingen opzoeken, betalingen regelen, klantenkaarten ordenen en nog zo veel meer. Mijn GSM is ‘mijn alles’. 😉


Binnenkort vieren we zijn derde verjaardag. Dat is toch al heel wat, wetend dat hij weinig rust krijgt. Hij heeft nog geen deuken of barsten – dank u, stevig hoesje. De batterij gaat niet zo lang meer mee, maar met een powerbank in mijn handtas, lukt dat ook weer wel.


Het is een discussiepunt bij ons thuis, dat GSM gebruik. Ik krijg het vaak te horen hoe verslaafd ik ben van mijn man. Vreselijk, vind ik dat. Alles is tegenwoordig digitaal. Ik zit heus niet elke moment dat ik op mijn GSM kijk, mijn social media te checken. Vaak lees ik berichten van school op Smartschool of Gimme. Of check ik of de kinderen een regenjas moeten aandoen voor de voetbaltraining.


Onze GSM’s zijn privaat bezit, in onze relatie. Die is van jou, deze van mij. Dat is altijd zo geweest. Geen van ons beiden heeft daar een probleem mee. Ik heb geen drang om mijn mans berichten te lezen of zijn telefoon uit te pluizen. Ik heb het al druk genoeg met mijn eigen zaakjes te regelen. Ook heeft hij recht op die digitale privacy. En ik op de mijne.


Het is ook best ‘gevaarlijk’, in elkaar GSM neuzen. Berichten zijn steeds multi-interpreteerbaar. Velen – waaronder ikzelf- gebruiken emoji’s om berichten kracht bij te zetten of af te sluiten. De hartjesemoji is mijn nummer 1 meest gebruikte emoji, bij iedereen. Familie, vrienden en soms ook coachees krijgen deze wel eens. Meer hoef je daar niet van te maken. Ik ben heus niet verliefd op iedereen die een hartje krijgt.


Het respecteren van die digitale vrijheid is ook een vorm van vertrouwen voor ons. Een stukje eigenheid, dat niet steeds ‘publiek’ bezit hoeft te zijn. Ook al zijn wij gehuwd, mijn man is nog steeds zijn eigen ‘IK-je’ en ik het mijne. Als één van ons toch een keer iets nodig heeft uit de ander zijn telefoon, wordt dat dan ook gevraagd. En dat werkt… voor ons.


Hoe zit dat met jou?#digitaleprivacy#privacy#couple#couplegoals#vertrouwen#eigenheid #lifecoach#lifecoaching
Comentários


bottom of page