top of page
Coaching nieuw samengesteld gezin 
 

We zijn een nieuw samengesteld gezin en zochten handvaten om onze vier kinderen een warme thuis te geven. Elk kind heeft zijn eigen rugzakje dat elke week heen en weer gaat. Zo kwamen we bij Anbigu terecht. Het leuke aan Anbigu is dat we er zonder concrete verwachtingen terecht kwamen en dat het parcours organisch uitgroeide tot een concreet stappenplan.

 

An is fantastisch als coach. Ze luistert echt. Pikt nadien in om je zo zelf tot inzichten te laten komen. Ook met de kinderen heeft ze een heel natuurlijke connectie weten te maken en dit op erg korte termijn. Ze haalt zo veel informatie uit ogenschijnlijk luchtige gesprekjes en komt ook met heel praktische oplossingen. Het contractje dat we met alle 4 kinderen uiteindelijk hebben opgesteld, hangt bij ons nog steeds aan de muur en is voor ieder van ons een kleine reminder aan waar het in een nieuw samengesteld gezin echt om draait: respect hebben voor elkaar en duidelijke afspraken hierrond respecteren. An, een heel dikke merci voor jouw fantastische bijdrage in ons gezin!

 

L & B uit Brasschaat 

Kindercoaching : angsten  
 

Als je als kind te horen krijgt dat je naar een pretpark gaat, spring je toch een gat in de lucht!? Of als je met het vliegtuig op reis gaat met de hele familie...daar kijk je als kind toch naar uit ?  Mijn zoon dus niet...

Mathias vindt naar een pretpark gaan vreselijk. Ook reizen wij als gezin enkel met de auto. omwille van Mathias' vliegangst. Hoe onze zoon aan de angst voor vliegen, hoogtes en snelheid komt, weten we niet.

 

Reeds jaren slepen we Mathias overal mee naartoe in de hoop dat hij zijn angst overwint en toch een leuke dag beleeft. Jammer genoeg draait zo’n dag steeds uit op een teleurstelling. Als mama is het erg moeilijk toe te geven dat je je kind niet kan helpen als het bang is. Met een klein hartje zocht ik naar iemand die dat wel kon. 

 

k kwam An tegen via een vriendin en het klikte meteen. Na een gezellig avondje was ik ervan overtuigd dat ik haar wilde inschakelen om Mathias te helpen. We hadden een eerste gesprekje in haar gezellige praktijkruimte waar Mathias en ik ons direct op ons gemak voelden. Mathias ging nadien nog enkele keren alleen met An praten en zij leerde hem aanvaarden dat hij best bang mag zijn maar gaf hem ook tips om mee aan de slag te gaan.

 

In de paasvakantie namen we de proef op de som. We boekten een weekendje Phantasialand met vrienden. De eerste dag was Mathias nog vrij zenuwachtig en keek hij vooral hoe de andere kinderen zich amuseerden in de rollercoasters. Maar de tweede dag raapte hij al zijn moed bijeen en stapte met ons mee in een familiecoaster. Niet de snelste, hoogste of meest spectaculaire achtbaan … maar hey, he did it !! En wij waren supertrots!  Ook Mathias was onder de indruk van zichzelf.

 

Het lijkt misschien een kleine stap maar voor hem was dit een reuzensprong. Wat een verschil met dat gillend kind dat panisch uit de wachtrijen wegliep! Dankjewel An! Wij -en vooral Mathias- zijn je heel erg dankbaar. We hebben nog een weg te gaan.  De volgende stap is met het vliegtuig op reis i.p.v. met de auto. Ik kijk er alvast naar uit!  

M uit Kapellen 

bottom of page