top of page

Mama's vrije dag

Het was zomer gisteren. Dat is niemand ontgaan. Heerlijk, die zon!


Mijn kids zijn een ganse op sportkamp met vriendjes en er stond een vriendinnenlunch op het programma. Enkel mama’s. Geen kids toegelaten.


Ik klapte dus mijn laptop dicht om 12 uur, gooide al de deuren open en zette me in het zonnetje. Samen met mijn 2 vriendinnen genoot ik van een slaatje en een frisse cava. Even wat energie tanken. Want wees eerlijk… de zomervakantie is soms hard werken voor mama. Kinderen entertainen in combinatie met het werk en het huishouden. Ik vind dat een hele klus.


Ik ben dan ook zo’n moeder die zich snel schuldig voelt. Mijn kids zijn nooit in de opvang of op locatie als ik thuis ben. Dan voel ik me doorgaans een slechte moeder. Onterecht uiteraard. Er is niets leuker dan ravotten met de vriendjes. Voor mama’s is een time-out bovendien ontzettend gezond! En toch kan ik dat schuldgevoel moeilijk schudden.


Maar gisteren dus wel, ook al vergde het wel wat extra inspanning om dat schuldgevoel tegen te houden. Wat bijpraten met de vriendinnen. Goed lachen zonder steeds die ‘mamaaaaaaa’ op de achtergrond… ik kan het wel pruimen. Dus ik neem me voor dit vaker te doen. Want hé… happy mom, happy kids.


En jij? Neem jij soms vrij van je gezin?Comments


bottom of page