top of page

Ik vergelijk. Jij vergelijkt.

Hoe doet die ene moeder aan de schoolpoort het? Niet enkel heeft ze het perfecte figuur en de perfecte kinderen met prachtig golvend haar. Ook is ze ook nog eens altijd mee met de laatste trends en mode. Ik doe vast iets fout!?


Herken je dergelijke gedachten? Ik wel!


Ik vergelijk. Jij vergelijkt. Iedereen vergelijkt. Laat je niets anders wijsmaken!

Maar waarom? Vergelijken maak ons niet gelukkig. Integendeel! Het maakt ons klein, minder waard en leidt de aandacht enkel naar wat er buiten ons gebeurt. Erger nog! Het doet ons afdwalen en soms verlamt het ons. Ik doe zeker iets fout, want zij kan alles beter!


En waar vergelijken we onszelf mee? Is het jaloezie? Of net bewondering? Verlangen we om te zijn zoals zij waar we ons mee vergelijken? Het vraagt wel best wat soul searching om deze vragen beantwoord te krijgen, stel ik vast.


Wat als je de energie die je verspilt, gebruikt om je eigen gazon te bewonderen i.p.v. naar die van de buren te kijken? De jouwe wordt immers niet groener terwijl je staat te staren naar die naast je deur. Dump die fixed mindset en gebruik je groeiversie om jezelf es in de bloemen te zetten. ‘Dat deed ik best knap.’ Je zal merken… vergelijken, daar word je zeker niet beter van.


Hulp nodig? Reach out!


#lifecoach#fixedmindset#growthmindset #comparisonkillsthevibe#personalgrowth#selfcareComentários


bottom of page