top of page

Iedereen is gewoon

Vandaag, 17 mei 2021, is het Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.


Ik las zonet een reactie op een artikel over dit onderwerp. Een man vroeg wanneer het de dag van de ‘gewone’ man is, gevolgd door een reeks vloekende en boze emoji’s. Ik staarde naar de woorden op mijn GSM scherm. Heeft hij dit echt durven schrijven? Mijn haar in mijn nek komt spontaan recht te staan van zulke uitlatingen. Hoe vreselijk!


Homoseksuelen en transgenders zijn dan geen ‘gewone’ mensen? Ik ken er toevallig wel een handje vol en zij zijn stuk voor stuk heel gewoon. Meer nog, het zijn één voor één aardige, lieve, spontane, verdraagzame mensen. Dat klopt. Ze zijn seksueel anders geaard dan ik. So what? Al zijn ze pimpelpaars met gele stippen. Mij maakt het niets uit.


Wordt het eens niet tijd dat we zulke prehistorische gedachten voorgoed opzij zetten? Haat, afkeer en angst zijn allen aangeleerde emoties. Als we deze niet voeden, bestaan ze niet. De wereld zou een mooiere plaats zijn.


Hoe naïef, hoor ik mening mensen denken. Ook dat… so what? Ik begin bij mezelf en leer mijn kinderen dat iedereen gelijk is… welke huidskleur, religie, gender of seksuele geaardheid ook.


Doen jullie mee?


#Internationaledagtegenhomofobieentransfobie
コメント


bottom of page