top of page

Flipperkasthoofd

Gisteren had ik wallen. Grote wallen. Niet van die kleine vochtophopingen onder mijn ogen. Nee, echte zakken die bijna de onderkant van mijn neus raakten. Zo van dat soort dat geen concealer ooit weg krijgt. Enkel een grote zonnebril laat je er ‘normaal’ uitzien. Vreselijk vind ik dat. Niet verwonderlijk echter. Ik kon de slaap niet vatten. Mijn hoofd was zo luid. Ik kreeg het niet stil.


Had ik brood uitgelegd voor de brooddozen? En de droogkast… had ik die afgezet? Hoe kon ik mijn coachee het best helpen? Zou ik dat proberen of zou dit niet werken? Ik moest ook dringend die kapotte schoenen naar de schoenmaker brengen. Mijn autoverzekering nog betalen. En de tandarts bellen. Oh, en stilaan aan de zomerplanning beginnen. Dat moet ik nog afstemmen met mijn man.


100 dingen schoten als flipperballen door mijn hoofd. En de tijd tikte weg. Ik had al eindeloos liggen woelen, drie maal gaan plassen, iets gaan drinken (waar ik dan weer van moest plassen), de droogkast en het brood gaan checken. Niets bracht rust in mijn flipperkasthoofd. Ik kon wel gillen! Ik was zo moe. Half drie had ik nog gezien op de klok… En toen ging de wekker. Het leek of ik net in slaap was gevallen.


Ik sufte de dag door, met een waas in mijn hoofd, prikkende contactlenzen en een misselijk gevoel in mijn maag. Het voelde alsof ik overreden was door een bus. (of twee) De ergste kater was er niets tegen. Hier moest ik vanaf. Maar wat kon ik doen aan dat gepieker?


Ik stelde een lijstje op. Ik ben een pro in het opstellen van lijstjes. Deze geven me orde, controle en rust. Een weekend naar zee of een vliegreis naar het Zuiden, daar heb ik een checklist voor. Alsook voor communies, kerstkaarten en klusjes in huis. Dus waarom niet van de to do’s van het moment. Vol goede moed pende ik alles neer. Heerlijk vind ik dat. De flipperballen van afgelopen nacht verplaatsten zich van mijn hoofd naar mijn papier. Dit mist klaarde op. Tegen ’s avonds kon ik al een aantal van deze dingen afpunten. Well done!


Ik kroop op tijd onder de wol. En hoopte dat ik de slaap beter kon vatten. Een tweede slapeloze nacht zag ik niet zitten.


En ja hoor, gelukt. Ik voelde me deze morgen zo fris als een hoentje.

Lijstjes tegen piekeren…het werkt voor mij.


En bij jou? Wat werkt bij jou tegen de (nachtelijke) flipperballen?


Comentarios


bottom of page